Algemene informatie

Vaste stootbuffersystemen bieden bescherming van infrastructuur en materiaal, maar kunnen ook dienen als (rand)beveiliging van parkeerterreinen of als scheiding van wandelpaden in industrie zones. In tegenstelling tot verende buffersystemen vertonen vaste stootbuffers geen doorbuiging of vervorming bij aanrijding. Bij elke significante impact is beschadiging van het voertuig mogelijk. 

Binnen ons gamma van vaste stootbuffersystemen bestaan er verschillende types van vangrails. Bovendien zijn meerdere constructies mogelijk, afhankelijk van de plaats en het doel van de aanrijdbeveiliging. Zo kunnen deze stootbuffersystemen zowel enkelzijdig, als dubbelzijdig geplaatst worden. Bovendien is het ook mogelijk om meerdere rails boven elkaar te monteren. Voor al deze vangrailprofielen zijn diverse hoek- en eindstukken verkrijgbaar.

Technische informatie

  • Materiaal: gegalvaniseerd staal
  • Lengte: 4.000 mm bruikbare lengte (4.300 mm totale lengte)
  • Opties: te lakken in RAL-kleur naar keuze - kunststof eindstuk - handrail voor voetgangers - kan ook met IPE paal om in te betonneren

Montage

De palen worden bevestigd door middel van chemisch anker (M16, boordiepte 120mm). Het is eveneens mogelijk om de paal in te betonneren. Standaard wordt een paalafstand van 4m geadviseerd. Indien u een stevigere oplossig wilt, kan er ook gewerkt worden met een paalafstand 2m. Wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden.