Kickback palen reageren verend bij aanrijding Kickback palen ter beperking van schade en voor de veiligheid van weggebruikers Kickback palen signaleren voetpaden Kickback palen vergroten de veiligheid van weggebruikers Verende Kickback® palen zijn uiterst geschikt om schade aan voertuigen en verkeersinfrastructuur te beperken en de veiligheid van weggebruikers te vergroten

Kickback palen

Algemene informatie

Verkeersborden, hekken, palen en bloembakken veroorzaken bij aanrijding vaak schade aan het voertuig, alsook aan de verkeersinfrastructuur. Om deze schade te beperken en de veiligheid van weggebruikers te vergroten is het gebruik van Kickback palen sterk aan te raden. Deze Kickback palen zijn niet enkel geschikt voor het signaleren van gevaarlijke objecten, maar ook van verkeerseilanden, fietspaden of wegversmallingen. De palen zullen bij aanrijding verend reageren; ze komen onmiddellijk terug recht in hun oorspronkelijke positie. Het verend mechanisme bestaat uit een 360° scharnierend gewricht waarop een gekleurde paal gemonteerd wordt, eventueel in combinatie met een verkeersteken. Het Kickback systeem kan vele malen overreden worden aan snelheden tot 100 km/u en dit zonder risico op letsels of het vrijkomen van brokstukken (conform de Amerikaanse richtlijn NCHRP 350). 

Technische informatie

 • Materiaal buis: polyethyleen (geplastificeerd)

 • Materiaal veer:stalen veer en inox kabel

 • Hoogte totaal: 970 mm, 1.500 mm of 1.670 mm

 • Hoogte buis: 900 mm

 • Diameter buis: Ø 60 mm

 • Dikte buis: 6 mm

 • Kleur: wit, rood, groen, geel, oranje, zwart, grijs

 • Overig: weerbestendig en onderhoudsvriendelijk

Montage

 • Robuuste voetplaat te gebruiken bij plaatsing van permanente Kickbackpalen. Bij extreme aanrijschade kan de kickbackpaal eenvoudig verwijderd of vervangen worden door losmaken van de 4 inbusbouten. Lange levensduur gegarandeerd dankzij bevestigign met 4 zware bouten, pluggen en rondsels. Conform EN-12767 NE4 en EN-12899-3. Te bevestigen met 4 elektrolytisch verzinkte houtdraadbouten M12x100 en M16x80 kunststof pluggen en verzinkte rondsels diameter 23,5x2,3mm of twee-componentenlijm
  Materiaal: Recycleerbare zwarte HDPE kunststof met ingegoten draadhulzen
  Afmetingen: Totaal: 20 cm x 20 cm x 2,5 cm, gatenpatroon paal: 6,03 cm, gatenpatroon voetplaat: 11,13 cm
 • Robuuste voetplaat te gebruiken bij plaatsing van tijdelijke Kickbackpalen. De palen kunnen door het ontgrendelen van de pin en het kwartslagdraaien weggenonmen worden zonder enig hulpmiddel. Alle kicbackpalen zijn compatibel met deze voetplaat mits uitgerust met de bijhorende ontgrendelingspin. Lange levensduur gegarandeerd dankzij bevestiging met 4 zware bouten, pluggen en rondsels. Paal weg te nemen en vast te zetten in een handomdraai door ontgrendelen van pin en kwartslagdraaien van paal. Te bevestigen met 4 elektrolytisch verzinkte houtdraadbouten M12x100 en M16x80 kunststof pluggen en verzinkte rondels diameter 23,5 x 2,3 mm of twee-componentenlijm. 
  Materiaal: Recycleerbare zwarte HDPE kunststof met elektrolytisch verzinkte schijf en bolkopbouten
  Afmetingen: Totaal: 20 cm x 20 cm x 2,5 cm, gatenpatroon paal: 6,03 cm, gatenpatroon voetplaat: 11,13 cm 
 • Zware en stabiele robuuste voetplaat gemaakt uit 100% gerecycleerd rubber. Te gebruiken bij plaatsing van tijdelijke Kickbackpalen. De palen kunnen door het ontgrendelen van de pin en het kwartslagdraaien weggenomen worden zonder enig hulpmiddel. Alle Kickbackpalen zijn compatibel met deze voetplaat mits uitgerust met de bijbehorende ontgrendelingspin. Zwaar en stabiel maar toch handig om te dragen dankzij ergnomische handgrepen en soepel materiaal. Paal weg te nemen en vast te zetten in een handomdraai door ontgrendelen van pin en kwartslagraaien van paal. Ideaal voor tijdelijke toepassingen waar geen voetplaat vereist of toegelaten is.
  Materiaal: 100% gerecycleerd rubber met elektrolytisch verzinkte schrijf en bolkopbouten
  Afmetingen: totaal: 86 cm x 36 cm x 5 cm, gatenpatroon paal: 6,03 cm
  Gewicht: 16,3 kg
 • Robuust magnetisch bevestigingssysteem te gebruiken bij plaatsing van tijdelijke Kickbackpalen. De palen kunnen uitsluitend weggenomen worden met behulp van de bijbehorende ontgrendelsleutel. Het systeem bestaat uit een op de bodem te verschroeven of te verlijmen stalen voetplaat een magnetisch voetstuk dat met behulp van 4 vijzen bevestigd is aan de Kickbackpaal. Alle kicbackpalen zijn uitrustbaar met het magnetische veiligheidssysteem. De kickbackpaal klikt zich automatisch vast op de stalen voetplaat. Paal weg te nemen, uitsluitend met behulp van hand- of voetbediende ontgrendelsleutel. Ideaal voor tijdelijke toepassingen of daar waar de gebruikelijke snelkoppelingsvoetplaat hindert bij overrijden. Geschikt voor snelheden tot max. 30 km/u. Te bevestigen met elektrolytisch verzinkte inbusbouten en kunststof pluggen met twee-componentenlijm. Te ontgrendelen met kleine voetbediende of grote handbediende ontgrendelingssleutel.
  Materiaal: 6mm dik electrolytisch verzinkt staal met afgeschuinde kanten en 3 afgeschuinde gaten
  Diameter: 113 mm

Relevante producten