Vloercoatings

Bedrijfsvloeren moeten vaak voldoen aan specifieke eisen, bijvoorbeeld in het kader van hygiëne of waterbestendigheid. Vloercoatings zijn dan een zeer goede optie, omwille van hun slijtvastheid en vloeistofdichtheid. Group Beyers bekijkt graag samen met u de verschillende mogelijkheden.

Een vloercoating wordt in een dunne laag over een bestaande vloer aangebracht met behulp van een roller. Dit is volledig naadloos. Er bestaan twee soorten vloercoatings:

 

Epoxy vloercoating en vloercoating op basis van polyurethaan.

Op plaatsen waar veel met chemische stoffen wordt gewerkt, is het gebruik van een epoxy vloercoating sterk aan te raden. Epoxy is niet enkel bestand tegen chemische verontreiniging, maar ook tegen intensieve belasting door voertuigen of machines.  De epoxy vloercoating bestaat enerzijds uit het thermische hardende epoxy, gebruikt in bijvoorbeeld de vliegtuig- en auto-industrie voor de productie van lichtgewicht composieten en lakken. Anderzijds wordt aan deze epoxy coating een verharder toegevoegd, die zorgt voor de juiste droging en uitharding van de vloercoating. 

Voor vloeren die UV-bestendig moeten zijn of waar geen verkleuring mag plaatsvinden, zijn polyurethaan coatings zeer geschikt. Polyurethaan is dankzij zijn elastische eigenschappen flexibel en goed bestand tegen scheuren. 

Eigenschappen van vloercoatings

Zowel de epoxy- en polyurethaan coatings zijn:

  • naadloos
  • oplosmiddelvrij
  • reukloos
  • slijtvast
  • goed bestand tegen chemicaliën
  • eenvoudig te reinigen
  • kunnen op verschillende ondergronden toegepast worden (zowel op bestaande als op nieuwe betonvloeren, steenachtige of houten ondergronden). 

Indien gewenst kunnen onze coatings ook als anti-slip of als anti-statische coating uitgevoerd worden. Deze laatste maakt het mogelijk dat statische elektriciteit snel wordt afgevoerd naar vaste punten in de ondergrond.

De vloercoatings zijn in verschillende kleuren en kleurstellingen verkrijgbaar, helemaal op maat van uw eigen wensen en voorkeuren.