Buitenbelijning in kaltplastiek

Buitenbelijningen (Kaltplastiek)

Algemene informatie

Omwille van zijn slijtvastheid wordt Kaltplastiek vaak toegepast in druk bereden zones, die in wegenverf zeer snel versleten zouden zijn. Dit markeringsmateriaal hecht goed op diverse ondergronden en wordt oa. gebruikt voor het aanbrengen van zebrastroken, pijlen, stopstrepen, figuraties,...

Technische informatie

De betreffende MSDS sheets kunnen steeds op aanvraag bekomen worden.

  • Materiaal: dik vloeibare 2K massa met fijne korrel op basis van PMMA

  • Eigenschappen: elastisch, UV-bestendig, slijtvast bij mechanische belasting

  • Applicatie: koud appliceerbaar

  • Afwerking: gladde of anti-slip afwerking mogelijk

  • Kleur: wit en geel (standaard) - andere kleuren op aanvraag 

Montage

Vooraleer markeringen aangebracht kunnen worden, is het van belang om de ondergrond correct voor te bereiden. In functie van het soort ondergrond, de eventuele vervuiling ervan en het soort verkeer wordt er een aangepaste voorbehandeling uitgevoerd. Voor de toepassing van Kaltplastiek is een geschuurde of gestraalde ondergrond nodig. Dit om de betonoppervlakte poreus te maken om zo een goede hechting te garanderen. Nadien wordt de juiste oppervlakte afgeplakt dmv. gewapende tape.  Vervolgens wordt de ondergrond geprimerd zodat de poriën in de beton zich opnieuw sluiten. Na vermenging van de Kaltplastiek met de harder in peroxidepoedervorm, wordt het product door gebruik van een spatel handmatig aangebracht.  Na het verwijderen van de tape brengen wij meestal nog een extra glanslaag aan. De ondergrond is opnieuw overrijdbaar na 15 minuten. Er is zowel een gladde, als een anti-slip afwerking mogelijk.

Regelmatig onderhoud van de belijningen van parkings, parkeergarages en bedrijfsterreinen zorgt voor een extra uitstraling en verhoogde zichtbaarheid. Onze markeringsploeg verzorgt vakkundig de applicaties van de juiste producten.

Relevante producten